Huippuvuoret 2013

Retkikunta Longyearbyen – Perriertoppen – Newtontoppen – Longyearbyen

Perriertoppen huiputettu!

4 kommenttia

Tiistaina 9.4.

Eilisen odottelun jälkeen heräsimme tänään 07:30 raikkaaseen 30 asteen pakkaseen toiveikkain mielin. Tänään olisi viimeinen mahdollisuus kavuta noin 1700 metriä korkealle kukkulalle noin 800 metrin korkeudesta perusleiristä. Klo 10 lähdettiinkin liikkeelle 14 soturin voimin ja fiilis oli korkealla — pian mekin!

Hiihdeltiin 1200 metrin korkeuteen, missä sukset vaihtuivat köysiin, jäärautoihin ja hakkuihin. Käytiin läpi self-arrest tekniikkaa lyhyesti siltä varalta, että joltakin jalka lipeäisi kaltevalla lumiseinällä. Kolmena köysistönä lähdettiin Perriertoppenin itä-rinnettä ylös, eikä suurempia lipsahduksia raportoitu. Tosin allekirjoittanut humpsahti hieman syvemmälle lumeen oikean jalkansa kanssa, mikä osoittautui noin puoli metriä leveäksi railoksi. Eihän noita lumen peittämiä huomaa kuin niihin osumalla.

Noh, matkaa jatkettiin ja kaikki 14 henkeä saavuttivat huipun selkeässä, mutta tuulisessa säässä. Laskipa eräs retkikuntalainen tuon rinteen suksilla alas näytöstyyliin.

Hieno päivä!

Huomenna lähdetään Trygvebreeniä itään ja alas kohti Austfjordenia. Otetaan taas nalleväijyt käyttöön. Päivät hupenevat, jäätilanne on vielä epäselvä eteläisillä vuonoilla, mutta eipä se meitä haittaa.

Ainakin toinen kolmen hengen teltoista alkaa nääs tuoksua rehelliselle retkikunnalle. Puolisot ja muut sydänkäpyset — antakaa meille sitten kotiinpalatessa muutama vuorokausi aikaa muuntautua taas sivistyneiksi ihmisiksi ennen lähemmän tuttavuuden tekoa.

Sivulauseessa lyhyesti mainittakoon, että reissun aikana on syöty popcornia, ulkofilettä ja pekonia bearnaise-kastikkeella, vahattu ahkion pohjia, naurettu ja laulettu sekä parsittu varusteita lähes ennalleen. Unohtamatta sitä tosiasiaa, että jokainen metri on ihan itse pulkkaa perässä kiskottava.

Terveisiä kaikille niille, joita luvattiin reissussa ajatella ja niille, jotka tulevat väkisinkin mieleen.

Retkikunnalla kaikki hyvin.

-Olli

Mainokset

4 thoughts on “Perriertoppen huiputettu!

  1. Mahtavaa tytöt ja poijjaat. Kateellisena näitä päivityksiä lueskelen täällä..

  2. Onnittelut teille kaikkille, hieno juttu ,että Perriertoppenin huiputus onnistui, hieno tunne eikö ? 🙂 Liinaharjalle,jennille terkut.Täälä kovasti ajatellaan sinua 🙂 Hyvää kotimatkaa teille 🙂

  3. Hienoa!

  4. Onnittelut, paitsi tähänastisista saavutuksista, myös Ollille huomisen sunnuntain syntymäpäivän johdosta. Jos ruokailut ovat olleet kuvatunlaisia, niin ei pitäisi olla ongelmia kaakkutarjoilun osaltakaan huomenna. Kotiväki toivottaa turvallista ja hyvää loppuretkeä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s